IHJ e-trgovina

Detalji artikla

Rječnik govora Blata na Korčuli – Drugo ispravljeno, dopunjeno i prošireno izdanje - Petar Milat Panža

Rječnik govora Blata na Korčuli – Drugo ispravljeno, dopunjeno i prošireno izdanje
O knjizi

ISBN: 978-953-7967-90-1

Naklada: 400

Broj stranica: 564

Godina izdanja: 2021

cijena: 21,23 €

Dostupnost: U PRODAJI

Prvo izdanje Rječnika govora Blata na Korčuli objavljeno je sredinom 2015. godine, što je propušteno navesti u otisku knjige. Ipak, s obzirom na zanimanje koje je prvo izdanje Rječnika izazvalo među Blaćanima i prijateljima Blata, ali i u stručnoj javnosti, golema većina korisnika taj je nenamjerni propust posve dobronamjerno opravdala te bez pogreške odredila pravu godinu izdanja!
Tomu je posve sigurno pomogao i publicitet kojim je popraćeno prvo izdanje, kao i prezentacije Rječnika: neposredno nakon objave u lipnju 2015. godine predstavljen je u Blatu, potom i na Interliberu u Zagrebu iste godine te zagrebačkim Blaćanima u Novinarskom domu u Zagrebu i splitskim Blaćanima u Splitu!
U Proslovu prvom izdanju kazao sam sljedeće: ‘Tako i ja priznajem da, kolikogod se trudio, nisam ni sve, a možda ni točno, zabilježio. Uostalom, pisanje rječnika je kao punjenje ‘jame bez dna’, ki da ulĩvaš vȍdu u profȕnat, nikad kraja! Po svoj prilici ima još nezabilježenih riječi, fraza, eufemizama, metafora i drukčijih značenja objavljenih riječi...’