IHJJ Web shop

Uvjeti prodaje

Mrežnu prodaju obavlja Institut za hrvatski jezik, Ulica Republike Austrije 16, 10000 Zagreb, MB: 1259571, OIB: 12268324202, e-adresa: ihjj@ihjj.hr, koji zastupa ravnatelj dr. sc. Željko Jozić.

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda putem mrežne stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke pri naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem mrežne knjižare.

Ugovor o narudžbi uime maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, dok djelomično poslovno sposobne osobe mogu ugovor sklopiti samo uz suglasnost zakonskoga zastupnika.

Proizvodi se naručuju odabirom izdanja iz ponude mrežne knjižare, registracijom i potvrdom narudžbe.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na mrežnoj stranici Instituta za hrvatski jezik

Nakon primitka narudžbe Institut za hrvatski jezik o tome će elektroničkom poštom obavijestiti kupca.

Pri plaćanju kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim kad Institut za hrvatski jezik dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe.

Kupac elektroničkom poštom dobiva dvije obavijesti:

  • Prvu obavijest kupac dobiva putem bankovnoga sustava CorvusPay kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju.

Ako Institut za hrvatski jezik ne može isporučiti naručeno izdanje, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća kupcu nakon mjesec dana od primitka narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Institut za hrvatski jezik dužan je obavijestiti kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojemu je proizvod dobavljiv.

Ako je za narudžbu izdanja kao način plaćanja odabrano e-bankarstvo, Institut za hrvatski jezik obvezuje se rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana.

Nakon isteka toga roka Institut za hrvatski jezik ne jamči raspoloživost proizvoda.

Kupcu pripadaju sva prava prema Zakonu o zaštiti potrošača

NAČINI ISPORUKE

Isporuka se obavlja putem Hrvatske pošte.

Troškovi isporuke:

  • 1 knjiga: 2 € / 15 kn
  • 2 knjige: 3 € / 22.60 kn
  • 3 – 5 knjiga: 4 € / 30.13 kn

Maksimalno se odjednom može naručiti 5 knjiga.

Sva se plaćanja obavljaju u eurima (EUR).

Pri plaćanju kreditnom karticom, e-bankarstvom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Institut se obvezuje osigurati zaštitu osobnih podataka kupaca tako što prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjavanje naših obveza. Svi podatci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Institut jamči sigurnost osobnih podataka prema propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.